Boxwall©

Bezoek ook de website Boxwall.be.

Een Boxwall© is een mobiele, zichzelf verankerende overstromingsbarrière. De Boxwall© maakt een waterdam tot op een hoogte van 50 cm. De boxen zelf zijn zo licht dat de muur snel kan worden opgezet om gebouwen en kwetsbare gebieden tegen waterschade te beschermen en wegen open te houden.

De Boxwall© is ontworpen voor gebruik op een vlak en stevig oppervlak, zoals een verharde straat of een betonvloer. Van zodra het water op het op het horizontale oppervlak van de boxen stroomt, verankeren zij zich op de ondergrond.

De Boxwall© wordt opgebouwd door de boxen in elkaar te klikken en met een klem aan elkaar vast te hechten. Elke box heeft ook cellulaire rubbers aan de onderzijde die een goede grip op de ondergrond garanderen.

De boxen zijn gemakkelijk te verwerken, te verplaatsen en te stockeren.

De Boxwall© is gepatenteerd in een groot aantal landen. Voor België en Nederland is de exclusieve verdeler: Ignidon products.

De werking van de Boxwall© in een notendop

boxwall-noaq-overstroming-wateroverlast

LICHTGEWICHT

De lichtgewicht boxen (3,4 kg) zijn makkelijk en snel hanteerbaar. In slechts 1 uur zetten 2 mensen 200 meters lineaire Boxwall©.

boxwall-noaq-overstroming-wateroverlast

VERANKERT ZICHZELF

De Boxwall© verankert zichzelf van zodra het water op het horizontale vlak stroomt. Het vormt meteen een dam van 50cm of 100cm hoogte.

boxwall-noaq-overstroming-wateroverlast

MAKKELIJK STAPELBAAR

De boxen passen in elkaar, wat transport en opslag vergemakkelijkt.

boxwall-noaq-overstroming-wateroverlast

DUURZAAMHEID

De boxen zijn herbruikbaar.

Enkele Impressies